Ste se kdaj igrali družabno igro Twister? Verjamemo, da je bila pred leti bolj popularna kot sedaj, v času digitalnih iger. Na društvu Lojtra in društvu Humanitas želimo to nadvse zabavno igro v “poučni preobleki” pripeljati nazaj med mlade. Pri tem nam lahko pomagaš tudi ti! V okviru projekta Globalno učenje Agora smo igro priredili in ji dali novo, izobraževalno razsežnost.

S pomočjo igre Twisterra boste z mladimi spoznavali povezave med surovinami, proizvodi, predeli sveta in mednarodnimi korporacijami. Igra je odlična iztočnica za pogovor o vplivu potrošništva, prekomernega razvoja in monopola ter spodbuda za akcijo v smeri trajnostnih praks.
Kaj pa je Globalno učenje Agora? To je projekt, v katerem smo združeni društvo Lojtra, društvo Humanitas, Sensibiliz´Action in Officine Cittadine. Z adaptacijo, razvojem in povezovanjem metod globalnega, uličnega in neformalnega učenja želimo mladim približati globalne izzive in jih z njimi nasloviti na ulici. Projekt je financiran s strani programa Erasmus+ Mladi v akciji, katerega nacionalna agencija v Sloveniji je Movit.

Ti je ideja všeč? Za več podobnih prispevkov nas spremljaj na FB:  https://www.facebook.com/lojtradrustvo/ , https://www.facebook.com/humanitas.drustvo/ ali na spletni strani: www.drustvolojtra.si in www.humanitas.si . Če boš metodo uporabil/a v razredu, na ulici ali v mladinskem centru, bomo veseli kakršnih koli povratnih komentarjev in slikovnih gradiv.


#geagora