Drage učiteljice in dragi učitelji,

pišemo iz Društva Lojtra – organizacije za mlade, s sedežem v Litiji. Z vami želimo deliti priložnost, da v svojih učilnicah gostite glasbene delavnice profesionalnih glasbenikov in glasbenic. Ponujamo sofinanciranje omejenega števila delavnic od zdaj do konca marca 2023 kot del našega projekta Tune Green – katerega cilj je vnesti glasbo v delo z mladimi, da bi olajšali povezovanje in skupinsko učenje med skupinami mladih.

Kdo smo?

Društvo Lojtra je organizacija z več kot 8 let izkušenj na področju dela z mladimi. Specializirani smo za izkustveno učenje na področju strokovnega in osebnostnega razvoja mladih – torej za vodenje praktičnih dejavnosti, s katerimi se mladi učijo veščin medosebne komunikacije, samospoznavanja in aktivnega državljanstva. Pred kratkim smo ugotovili, da so glasbene metode poučen in zabaven način dela na teh veščinah, in razvili projekt Tune Green, da bi razvili in delili uporabnost teh metod širše.

Zakaj ponujamo delavnice v šolah?

Želimo sodelovati z vami, ker verjamemo, da lahko te metode koristijo vašim razredom, saj zagotavljajo vznemirljive, interaktivne in ustvarjalne načine za povezovanje učencev z drugimi v razredu, s seboj in s svetom okoli sebe. Delavnice ne zahtevajo glasbenega predznanja, zato so lahko za marsikoga prvi raziskovalni koraki v svet glasbe. Tisti učenci, ki so že vešči na področju glasbenega ustvarjanja, pa bodo pridobili izkušnje v različnih vrstah igranja in poslušanja ter v improvizaciji pod strokovnim vodstvom. Delavnice so lahko tudi odlična dejavnost, povezana s slovenskim kulturnim dnevom – 8. februarjem.

Z naše strani se veselimo vaših povratnih informacij o tem, kako so metode glasbenega in izkustvenega učenja delovale v vašem razredu – kot kolegi pedagogi je vaš vpogled za nas zelo dragocen, saj nam pomaga razvijati naše delo. Vnaprej se vam zahvaljujemo, ker ste izkoristili priložnost za sodelovanje z nami in pomagali rasti nam ter razširjati naše izobraževalne metode.

Več informacij?

Spodaj letak, ki vsebuje informacije o posameznih delavnicah in finančni plati. Če imate dodatna vprašanja, nas kontaktirajte na 031 015 309 ali robbie@drustvolojtra.si

Letak delavnic: