Večmesečno popotovanje in raziskovanje pristopov v naravi se nadaljuje, četudi se projekt Štirje vetrovi uradno zaključuje.  

V sklopu projekta smo pripravili:

Kartice Štirje vetrovi – 48 kartic z aktivnostmi za negovanje odnosa s seboj, z naravo in s soljudmi. Kartice smo podarili številnim mladinskim delavkam, facilitatorjem, učiteljicam, radovednežem,… za uporabo v procesih učenja in refleksije. (za več informacij o karticah, pišite na: tina@drustvolojtra.si)

Štirje vetrovi, oddih v naravi (14.-16.8.2020) – Na oddihu smo raziskovali procese, ki nas podpirajo pri povezovanju z naravo in prek tega, pri povezovanju s seboj. S pomočjo meditacije, empatične komunikacije, plesa, šamanskega potovanja, senzoričnega popotovanja v gozd, …smo gradili odnose z naravo, s seboj, z življenjem. Oddiha se je udeležilo 24 udeležencev in udeleženk iz različnih kotičkov Slovenije.

Fotografije: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=lojtradrustvo&set=a.3243206449088685

Priročnik Štirje vetrovi – opis 22-ih dobrih praks ki ponujajo orodja in pristope za krepitev zavedanja povezanosti s seboj, z naravo in s soljudmi. Namenjen je učiteljem, facilitatorkam, prostovoljcem, mentoricam, radovednežem, raziskovalkam … Vsem, ki želijo globlje raziskovati svoje bivanje v svetu in težiti k ravnovesju vseh štirih ravni bivanja − fizični, kognitivni, spiritualni in čustveni.

Priročnik: https://issuu.com/drustvolojtra/docs/prirocnik_koncna_verzija

Hvaležni smo vsem udeležencem in udeleženkam oddiha, soustvarjalcem in soustvarjalkam kartic in priročnika, in predvsem naravi, ki je, kot vedno, najlepše podpirala naše ustvarjalne procese!

Vsi rezultati so nastali v okviru projekta Štirje vetrovi, sofinanciranega s strani mreže Bridge 47 (www.bridge47.org) v sklopu projekta Evropske unije.

Vsebina je bila pripravljena s finančno pomočjo Evropske unije. Za vsebino je odgovorno društvo Lojtra in v nobenem primeru ne odraža stališč financerjev.