Štirje vetrovi, oddih v naravi 14. – 16. 8. 2020, Litija, Slovenija

Prijave: https://forms.gle/wtrpyi9AUDwRyWGWA 

Srečanje nas bo povabilo k raziskovanju odnosa s seboj in sveta okoli nas, ustvarjali bomo na štirih nivojih zavedanja – čustveni, kognitivni, fizični in duhovni. Narava bo naša podpora in vodnica.

 

Za koga?

Usposabljanje je odprto za vse, ki bi radi:

Raziskovali in negovali globoko povezanost s seboj in vsem, kar nas obdaja,

spoznavali različne pristope, za podporo osebnim in skupinskim procesom,

spoznavali metodologijo štirih vetrov in njene simbolike,

soustvarjali utelešen in izkustven metodološki proces,

delili svoje zgodbe in izkušnje.

 

Program

Na tridnevnem srečanju bomo raziskovali procese, ki nas podpirajo pri povezovanju z naravo in prek tega, pri povezovanju s seboj. S pomočjo meditacije, empatične komunikacije, plesa, šamanskega potovanja, senzoričnega popotovanja v gozd,…bomo gradili odnose z naravo, s seboj, z življenjem.

V oporo nam bo kozmologija Štirih vetrov, uravnovešeno delovanje na štirih ravneh zavedanja (spritualni, kognitivni, čustveni, fizični). V sklopu srečanja bomo predstavili tudi kartice aktivnosti Štirih vetrov, ki smo jih razvili. Vsak od udeležencev bo prejel en izvod. Kartice so namenjene za uporabo v raznovrstnih učnih procesih ali individualno.

 

Zgodba o projektu

Projekt Štirih vetrov predstavlja kombinacijo izkustvenih, neformalnih, utelešenih srečanj v naravnem okolju, ki so rezultat 5-letnega dela, eksperimentiranja z različnimi pristopi, ki temeljijo na aktivnostih v naravi. Tekom procesa smo ustvarili tudi kartice z raznolikimi dejavnostmi za povezovanje.

 

Projekt sofinancira mreža Bridge 47 (https://www.bridge47.org/) v sklopu projekta EU.

Projekt se organizira tudi v sklopu programa  #LIST- litijski inkubator za skupnost in trajnost, projekt #LIST financira Ministrstvo za javno upravo.

 

Kotizacija

15 eur – 30 eur (brezposelni, študentje), 30-50 eur (zaposleni).  

Prijave so odprte do 7. Avgusta. Prijava bo dokončno potrjena ob plačilu prijavnine.

Prijavite se na povezavi: https://forms.gle/wtrpyi9AUDwRyWGWA 

 

Nastanitev in prehrana

Namestitev bo možna v večji skupni sobi ali v šotorih (šotore imamo na posojo brezplačno). Bivali bomo v naravi, na lokaciji pa so objekti (velika kuhinja, 3 stranišča, 2 tuša, veliko pokritih površin za delo v primeru dežja). Po potrditvi udeležbe boste prejeli logistične podatke in naslov.

 

Hrana bo vegetarijanska, sveže pripravljena iz pretežno lokalnih sestavin z bližnje kmetije in skupnostnega vrta, s strani naših kuhinjskih čarovnikov.

Potne stroške krijete udeleženci sami.

*Program usposabljanja je bil pripravljen s finančno pomočjo Evropske unije. Za vsebino tega usposabljanja je odgovorno društvo Lojtra in v nobenem primeru ne odraža stališč Evropske Unije.