Global education Agora

1. februar 2017 – 31. januar 2019  /  Slovenija  /  Francija  /  Italija

VLOGA: nosilec projekta

Global education Agora ali globalno učenje Agora je projekt strateškega partnerstva v izvajanju. V projektu bomo skupaj z društvom Humanitas iz Ljubljane, Senzibiliz´Action iz Francije in Officine Cittadine iz Italije dve leti razvijali inovativen neformalen pristop uličnega dela z mladimi z globalno dimenzijo. Marca smo imeli pilotno načrtovalno srečanje v Sloveniji, v nadaljevanju pa se obeta t.i. job shadowing (ali opazovanje na delovnem mestu) v Franciji in v Sloveniji, usposabljanje za trenerje multiplikatorje v Italiji, šest uličnih akcij, priprava super spletne platforme, kjer bomo vse dogajanje zaobjeli, in še mnogo več.

 

Act and react

6. – 15. avgust 2017 / Španija

VLOGA: partnerska in pošiljajoča organizacija

Tema izmenjave bo izražanje medkulturnosti skozi teater. Izmenjava bo združila 33 mladih iz Španije, Belgije in Bolgarije in Slovenije, ki bodo 8 dni raziskovali lastno dojemanje in odzivanje na medkulturnost, ga delili z drugimi in pri tem ustvarjali vzajemen učni proces.

 

Holistična podpora mladinskim delavcem in trenerjem

1. maj 2017 – 30. junij 2018  /  datum aktivnosti: 17. – 20. november 2017

VLOGA: nosilec projekta

Kako zagotoviti holistično podporo mladinskim delavcem in trenerjem (obisk za preverjanje izvedljivosti) bo v novembru skupaj pripeljal 6 organizacij aktivnih na področju mladinskega dela in trenerstva. Glavni cilj obiska je pripraviti zasnovo projekta za holistično podporo mladinskim delavcem in trenerjem, ki bo potencialno primer dobre prakse in kasneje aplikativen v druge organizacije s področja mladinskega sektorja.

 

Festival F52

september 2017

VLOGA: soorganizator

Največji glasbeno-kulturni dogodek namenjen mladim v Litiji, bo v letu 2017 potekal že tretjič zapored. Poleg Medgeneracijskega glasbenega društva, Kluba litijskih in šmarskih študentov, Mladinskega centra Litija in Društva Slomo, smo eden izmed soorganizatorjev dogodka. Dogodek bo dvodneven, na njem ne bo manjkalo dobre glasbe, zabavnih in poučnih spremljevalnih aktivnosti, medkulturne dimenzije in prijateljskega vzdušja. Vabljeni! Več informacij sledi…