Približeval se je še en vikend v naravi, vikend poln pričakovanj in pestrega programa, vikend, za katerega je glas segel še v tujino in tako privabil tudi mednarodne udeležence. Vikend. Prijetno sončen, sproščen in poglobljen. Vikend Obujanje živosti, ki smo ga v okviru projekta #Skrbza organizirali z Društvom Lojtra in Oziris healing.

Ni lepšega, kot se prepustiti ritmu, biti prisoten, notranje miren in zaupati toku življenja.

 

V petek popoldne smo se zbrali na idiličnem hribu nad Litijo, kjer smo naredili krajši sprehod po hribu v Ponovičah in udeležence seznali s prostranimi razgledi, ki na eni strani segajo proti Litiji, na drugi strani pa se dviga Zasavska Sveta gora. Sledila je slastna vegetarijanska večerja, nato pa smo se dobili v uvodnem krogu, kjer nam je Marjeta Novak predstavila potek vikenda. Po zanimivi in globoki predstavitvi udeležencev, je na sredini kroga zapresketal ogenj, v roke smo vzeli ropotuljice in šamanske bobne ter se prepustili mističnemu ritmu noči.

Jutranje sobotne meglice v dolini in rosna trava so napovedovale čudovit dan. Po okusnem zajtrku smo začeli s čudovito delavnico Songline of my life-tehniko pomnenja in spominjanja dogodkov, ki izvira od avstralskih domorodcev. Po krajšem odmoru je sledilo težko pričakovano šamansko potovanje. Udobno smo se namestili in se prepustili ritmičnemu zvoku bobna, ki nas je ponesel v spodnji svet. Resnično globoko potovanje, na keterem odkriješ svojo žival moči, ki te podpira v tem življenju. V še rahlo zamknjenem stanju smo v tišini pojedli kosilo.

Po popoldanskem krepčilnem počitku smo se odpravili na Medicine walk. V tišini, vsak za sebe, smo se odprli za sprejem odgovorov iz narave na naša notranja vprašanja. V naravo smo se podali s spoštovanjem in namenom, da dobimo globje vpoglede. Globoka izkušnja, ki nas je napolnila z notranjim mirom  in modrostjo. Toplo sonce je zašlo in prižgali smo ogenj. Tokrat je vsak bolj v tišini premleval dogodke in občutke, katere je doživel tekom dneva na teh čudovitih in globokih delavnicah. V zraku je bilo čutiti mehkobo in prijetno sladkobo ter spokojnost.

Nedeljsko jutro smo začeli z zvočno delavnico, na kateri smo se še v rosni travi s pomočjo pojoče tibetanske posode in Koshi zvončkov prizemljili in se odprli za energijo, ki nam jo je prinesel nedeljski dan. Po zajtrku so sledile še zadnje delavnice, na katerih smo ozavestili procese in spremembe, ki so se dogodili v nas tekom vikenda. Hkrati tako kratek čas, v katerem pa smo zrastli, poglobili naše zavedanje, se umirili in napolnili z življenjsko energijo.