Hey ti! A si že slišal-a, da se bo januarja v Litiji odprla trgovina ponovne uporabe (ang. second hand)?

NE? No naj ti povemo, da se je v Litiji porodil projekt #LIST – Litijski Inkubator za Skupnost in Trajnost. To bo prostor, ki bo hkrati trgovina “Stara šola” (butik ponovne uporabe) in prostor srečanj, dogodkov deležnikov v skupnosti in mladih, ter sčasoma pravi inkubator novih idej ter projektov za dobrobit skupnosti.

A preden se naša vrata trgovine odprejo bi želeli, da pobrskate po svojih omarah, garažah in podstrešjih in nam prinesete ROBO, ki vam je (že) odslužila. Tista jakna, ki že leta visi na obešalniku ali tiste čevlje, ki jih čuvamo za posebno priložnost, a jih v resnici nikoli ne nosimo.

Veseli bomo kakršnihkoli oblačil, tudi “old school”, “retro” in “vintage” stila, za namen prodaje, recikliranja in predelave v nove izdelke. Pa tudi ostalih izdelkov, kot so šalice, pribor, okvirji, krožniki, stara očala, nakit ipd.

Pred odprtjem trgovine pa bi tudi potrebovali šivalni stroj, pralni in sušilni stroj, lahko tudi kombiniranega v namen lastne uporabe. V kolikor vam kateri koli od naštetih “samo sedi v garaži” in nabira prah, ga z veseljem prevzamemo in mu ponovno vdihnemo življenje.

LIST (Litijski inkubator za Skupnost in Trajnost) je partnerski projekt Zavoda Knof, društva Lojtra in Kluba litijskih in šmarskih študentov. Projekt je sofinanciran s strani Ministrstva za javno upravo. Zbirni center (do odprtja trgovine) je v Mladinskem centru Litija od ponedeljka do petka od 12. do 19. ure.