Kopalna sol za praznično razvajanje

Za lonček kopalne soli potrebujemo:

  • 200 gramov grobe morske soli
  • žlica naribanega rastlinskega mila (npr. marsejsko)
  • žlica naribanega kakavovega masla
  • 10 kapljic eteričnega olja (izberemo praznične vonje, npr. sladka pomaranča, kadilna bosvelija, ylang ylang… oziroma kombinacije več eteričnih olj)
  • po želji tudi par kapljic barve za kozmetične izdelke, če želimo obarvano sol in žličko dodatkov kot npr. posušena pomarančna lupinica, ognjičevi cvetovi…
  • stekleno posodico

V posodi zmešamo grobo sol, naribano milo in kakavovo maslo ter dodatke, ki smo si jih izbrali in premešamo. Preden sol nadevamo v posodico, vanjo nakapamo še izbrana eterična olja. Katerokoli sestavino lahko tudi izpustimo, pri kombiniranju mila in eteričnih olj pa pazimo, da dodamo takšne, ki so se med seboj dopolnjujejo. Pri tem pazimo, da ne pretiravamo z dodatki v obliki posušenih zelišč, saj plavajo na vodi in so, če jih je preveč, nadležni pri kopeli, lahko pa tudi zamašijo odtok.

Za praznično razvajanje si privoščimo kopel, kjer v vodi raztopimo dve žlici soli. Pazimo, da preostalo sol hranimo na suhem in da vedno zajemamo s suho žlico. Da bomo v in po kopeli res uživali, naj bo temperatura vode med 36-38°C, v njej pa ostanemo največ 15 minut, sicer si lahko poškodujemo kožo. Po kopeli se samo oplaknemo z mlačno vodo in popivnamo vodo ali še boljše, samo zavijemo v topel kopalni plašč, saj kopel vsebuje tudi kakovostno kakavovo maslo, ki kožo izjemno nahrani. Če dodamo kakavovo maslo, pazimo pri sestopu iz banje.

Prijetno ustvarjanje in razvajanje, kopel pa je tudi čudovito darilo, še posebej, če se s kombinacijo vonjev približamo vonjavam, ki so ljube obdarovani osebi.