Kaj je Knjižnica Reči?

Knjižnica Reči je neprofitna izposojevalnica najrazličnejših predmetov za delo in prosti čas. Deluje po principu souporabe in na svojih policah ponuja predvsem predmete, ki jih povprečen uporabnik potrebuje zgolj občasno, kot so na primer gospodinjski aparati, orodje ali avdio-video oprema. Organizatorji želijo spodbujati souporabo ter na ta način ozaveščati o pomenu trajnostnega razvoja, prispevati k boljšemu izkoristku naravnih virov, zmanjševanju števila odpadkov ter graditi zaupanje med ljudmi in s tem utrjevati skupnost ter medsebojno pomoč, hkrati pa omogočiti uporabo predmetov, ki si jih sicer ne bi mogli privoščiti, tudi posameznikom iz socialno šibkejših okolij.

Zbiralna akcija – od 6. do 20. maja

Od 6. do 20. maja bo na različnih lokacijah v Litiji, Zagorju ob Savi, Trbovljah in Hrastniku mogoče darovati predmete za knjižnico. Darujete lahko predmete z našega seznama želja, pa tudi vse tisto, kar lahko komu drugemu pride prav. Prvi, ki bodo podarili predmete, bodo prejeli nekaj promocijskega materiala! Poleg tega bodo vsi, ki bodo knjižnici kaj podarili, od septembra dalje, ko se bo izteklo brezplačno poskusno obdobje prvih mesecev, dobili brezplačno letno članarino. Več informacij o kampanji lahko najdete na : https://www.drustvolojtra.si/zbrialna-akcija/

Seznam želja

Glede na naše intervjuje s potencialnimi uporabniki knjižnice so tri najbolj zaželene kategorije predmetov Video/avdio oprema (projektor, fotoaparat, mikrofon …), Orodja (akumulatorski vrtalnik, krožna žaga, brusilnik …) in Zabava (namizne igre, slack line, rolerji …). Odprli smo tudi seznam želja za določene predmete, zato nam lahko, če imate kakršen koli predlog za predmete, ki bi jih radi imeli v knjižnici, pišete in dodali jih bomo sem!

1. Namizne igre
  2. Globinski sesalnik