Naziv: Društvo Lojtra, društvo za osebni in poklicni razvoj mladih

TRR: SI56 1913 0501 1059 227

E-mail: info@drustvolojtra.si

Telefon: 040-167-575

Smo ekipa mladih, v katerih še gori ogenj otroške naivnosti, adolescenčne trme, študentske svobode in odrasle odgovornosti. Smo posamezniki, ki sooblikujemo svet v katerem živimo. V letu 2014 smo spoznali, da se želimo izražati tudi skozi lastne zgodbe. Takrat smo ustanovili društvo in sedaj jih ustvarjamo – zgodbe. Včasih bolj aktivno, drugič bolj pasivno, enkrat nas je več, drugič manj, nekateri sodelujejo ves čas, drugi, ko tako začutijo. Ne verjamemo v strukture moči, temveč strukture podpore. Vse kar delamo je v prvi vrsti odraz interesa posameznikov, ki naslavljajo prepoznane potrebe in vzajemne podpore sodelujočih, tako na osebni kot profesionalni ravni. Nujni del našega početja je zabava – if it’s not fun it is not sustainable! Koliko časa bomo delovali – ne vemo, dokler bo društvo služilo za uresničevanje tistega v kar verjamemo. In, ko ne bo več, gremo naprej!

NAMEN… ustvarjati sproščen prostor izražanja in nagovarjanja potreb vključenih posameznikov in širše skupnosti.

VIZIJA… ustvarjati visokokvalitetne personalizirane učne izkušnje, ki imajo vpliv na kvaliteto bivanja posameznika, delo v timih in delovanje družbe kot celote.

PRISTOP… izhajamo iz mladinskega dela in posledično verjamemo v moč neformalnega izobraževanja. Aktivnosti, ki jih organiziramo največkrat temeljijo na izkustvenem učenju z visoko stopnjo vključenosti sodelujočih. Delujemo na lokalnem, nacionalnem in mednarodnem nivoju. Pri vseh aktivnostih iščemo presek interesov, težav ali potreb deležnikov in skupno pot za njihovo nagovarjanje. Zavedamo se, da delamo napake, vendar v njih vidimo priložnost za učenje. Strastno se lotevamo izzivov. Pripravljeni smo se prilagajati, dokler v tem vidimo smisel. Neprestano se izobražujemo in s tem vplivamo tako na osebni kot organizacijski razvoj.