Evropski teden mladih poteka vsako leto v začetku maja. Letos smo v Društvu Lojtra pripravili delovno akcijo s katero smo s premišljeno urbano zasaditvijo polepšali zanemarjen kotiček mesta in mu nadeli svežo vizualno podobo in funkcionalno nadgradnjo. Idejni načrt zasaditve je pripravil ŽAN LOVŠE, mlad krajinski arhitekt iz Litije. Poleg funkcionalnih prekrovnic, ki nadomeščajo košnjo in užitnih sadnih rastlin, zasaditev nosi tudi litijsko paleto barv, se pravi rumeno, modro in belo.

Delovna akcija je potekala 9. maja 2019. Izbira termina res ni bila najbolj posrečena, saj je cel dan lilo kot iz škafa, vendar nam je vseeno uspelo zasaditi vse rastline. Narava pa je pridno sodelovala z zalivanjem 🙂 Nikakor nam ne bi uspelo brez pomoči učencev in učiteljev iz OŠ Litija Podružnice s prilagojenim programom ter Društva Sožitje Litija in Šmartno. HVALA!!! Obiskala sta nas tudi župan in podžupanja, posadila vsak svoj modri koprivček, ter tako izrazila podporo projektu.

Vse aktivnosti projekta (planiranje, organizacija, oblikovanje, promocija in sama zasaditev) so potekale prostovoljsko. Pri zasaditvi so nam priskočili na pomoč: etažni lastniki s podpisom soglasja; podžupanja Lijana Lovše z organizacijo tehnične podpore, Mestna skupnost Litija s finančno podporo, Jan Poglajen strokovno in idejno; Marjeta Mlakar Agrež, Katja Kos in Matjaž Bizilj iz OŠ Litija Podružnice s Prilagojenim programom; JP KSP Litija s tehnično pomočjo in materialom, Andreja Jerant kot fotografinja in nenazadnje aktivisti Društva Lojtra (Jure Urekar, Tina Trdin, Boštjan Gretič in Aljaž Zupan).

LIT’JANKE IN LIT’JANI – UŽIVAJTE V NOVEM MESTNEM ZELENEM KOTIČKU!

 

KAJA MLAKAR AGREŽ, vodja projekta

 

DOGODEK NA FB
ALBUM S FOTOGRAFIJAMI
FB OBJAVA – NABAVA SADIK
FB OBJAVA – PLAN ZASADITVE